Mit nevezünk irritációnak?

Irritáció alatt az enyhe gyulladást értjük. Ez egy úgynevezett pillanatnyi érzékenység külső inger vagy valamilyen behatás következtében, mely néhány órán belül elmúlik. Általában azonnal vagy kis időn belül jelentkezik. Jelei lehetnek a munkánk során: könnyezés, csípő érzés, szemek enyhe bevérzése.

 

Az irritáció kialakulását okozhatja:

- Ha a vendégünknek nem jól helyeztük fel a hatóanyagos szemalátétet – túl közel van a vízvonalhoz –, az az applikáció teljes ideje alatt folyamatos könnyezést, csípő érzést válthat ki.

- Ha a ragasztószalaggal nem a szemformának megfelelő ívet ragasztottuk le, akkor a szaruhártyát az applikáció során megsérthetjük, így a végén a szem egy csíkban be fog vérezni, mely kellemetlen érzettel párosulhat.

- Ha a vendégünk szeme nem záródik megfelelően, akkor a felhelyezés során használt ragasztónk gőze miatt folyamatosan csípő érzést és könnyezést fog tapasztalni. Ezt úgy orvosolhatjuk, hogy sűrűn használjuk a mini ventilátorunkat.

 

LuXLash INFO

A pillázáshoz használatos ragasztó, még ha alacsony kipárolgású, orvosi minősítésű, kiváló ragasztó is, tartalmaz olyan összetevőket, melyre a szervezetünk megváltozott reakciókészséggel reagálhat. Ilyen összetevő lehet a cianoakrilát, mely minden ragasztónak a fő alkotó eleme.

 

Mi az allergia?

A szervezet kóros mértékű, felfokozott védekezési reakciója, megváltozott reakciókészsége bizonyos anyagokkal, vagy külső hatásokkal szemben. Az allergén szervezetbe való bekerülését követően megjelenik a gyulladás néhány alaptünetének egyike, vagy akár mindegyik átlagosan 12-48 órán belül. Ezek a következők lehetnek: pirosság, duzzanat, viszketés, melegség vagy hámlás.