B3-vitamin - Niacin néven is ismert, ez a vitamin serkenti a szempillák növekedését, megakadályozza azok leesését, valamint hidratálja és erősíti őket. A niacin természetesen megtalálható olyan ételekben, mint a lazac, diófélék, napraforgómag, gomba vagy spárga

B7- Vitamin- Biotin, a rendszeresen bevitt biotin hatása elsősorban az erős körmökön, egészséges, hosszú, dús hajkoronán és a ragyogó, kisimult bőrön mutatkozik meg. Ez a vitamin segíthet helyreállítani fejbőrünk, a hajszálak egészségét, megakadályozhatja a nagy mennyiségű, jelentős hajhullást. Újjáépítheti a hajszerkezetet, így a hajszálak erőssebbé, és ellenállóbbá válhatnak.

D-vitamin - ez a vitamin stimulálja a hajhagymák vérkeringését. Minél egészségesebbek a tüszők, annál erősebbek a szempillák. A D-vitamin alacsony koncentrációban található meg olyan élelmiszerekben, mint a hal, a tej, de a napi szükséglet nagy részét napsugárzás okozza. Az étrend-kiegészítők praktikus lehetőségek a napi elfogyasztott D-vitamin bevitelének növelésére.

C-vitamin - Erős antioxidáns, a C-vitamin erősíti az immunrendszert, és megvédi a szemet, implicit módon a géneket a fertőzésektől, amelyek gátolhatják azok növekedését. A C-vitamin csökkenti a gyulladást, felgyorsítja a tüszők gyógyulási folyamatát, serkenti a kollagéntermelést és csökkenti a géntörés kockázatát. A C-vitamin természetesen megtalálható olyan élelmiszerekben, mint az áfonya, a citrusfélék, a brokkoli, az ananász, a paradicsom, a paprika, a kelkáposzta vagy az eper. De a bevitel növeléséhez használhat étrend-kiegészítőt is.

E-vitamin - Hatékony antioxidáns, az E-vitamin megvédi a hajhagymákat az oxidatív stressztől, amely befolyásolhatja a növekedési ciklust. Ez a vitamin ugyanakkor erősíti a szempillákat, ezáltal csökkentve a repedés kockázatát. Az E-vitaminban gazdag ételek a spenót, a kelkáposzta, az avokádó, a mogyoróvaj vagy a napraforgómag, de az étrend-kiegészítők nagy mennyiségű E-vitamint is tartalmaznak, amelyet a szervezet könnyen felszív.

forrás: https://ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitokben_felhasznalhato_vitaminok_es_asvanyi_anyagok_/