1. A műszempilla természetellenes és mű.

Manapság már olyan elfogadott, hogy rengeteg nő viseli kortól és nemtől függetlenül. Az utcán sétálva, ha eddig sosem érdekeltek a műszempillák, fel sem fog tűnni, ha a szembejövő éppen műszempillát visel. A szemhez passzoló, megfelelően elkészíttetett pillasorok lényege, hogy kiemeljék a tekintetet, nem feltűnő. Kifejezetten előnyös nyaralásokon vagy síeléseken készült fotókon.

 

  1. Csak egyféle műszempilla létezik, amivel úgy fogok kinézni, mint akinek portalanító kefék vannak a szemei körül.

Rengeteg szempilla márka, méret, szín és hossz található meg a piacon, a vastagságokról és íveltségekről ne is beszéljünk, millió változat. Mindenki maga döntheti el milyen típusú pillasort szeretne ízléstől függően. A végeredmény lehet akár egy természetes hatású pillasor vagy extrémebb változat is. A nők többsége előszeretettel választja a klasszikusabb 1D-3D pillákat, mert tökéletes a hétköznapokra és sminkelni is lehet mellette.

 

  1. A műszempilla olyan nehéz, hogy úgy fogok pislogni, mint ahogy a pillangók repkednek és kontaktlencsével sem ajánlott hordani.

A műszempilla hordás során nem érintkezik a műszempilla a kontaktlencsével. Viszont a szempillaspirálból lepotyogó apróbb festék darabok szembe kerülve irritálhatják azt. A piacokon kapható pillákból már kaphatóak olyan pille súlyú pillák, amikből egy extrémebb pillasor sem lesz nehéz. Hiszen nem az a célja a szempilla stylistodnak, hogy fájdalmat okozzon és ne tudj vele pislogni.

 

  1. A műszempilla akadályozhat a látásban.

Alapvetően nem szabad, hogy akadályozzon a látásodban, egy képzett szempilla stylist pillanatok alatt meg tudja állapítani, hogy melyik méret az, ami neked való. A felhelyezett műszempilla semmiképpen nem lóghat bele a látóterünkbe, még akkor sem, ha 2 mm-rel hosszabb, mint a saját szempillánk.

 

  1. A műszempillától ki fog hullani az összes szempillám és sose fog úgy kinézni, mint előtte.

A boltokban kapható soros műszempilláknak és a szálanként épített műszempilla között óriási különbségek vannak. Amíg a soros egy merev, nehéz, fixen kialakított pillasor az utóbbi szálanként könnyű és vékony merőben hasonlít az eredeti szempillákhoz. Saját szempillák károsodása csak akkor fordulhat elő, ha a műszempilla nem megfelelően volt felragasztva. A túl sok vagy túl kevés ragasztó kárt tud tenni a szempilláinkban. Igazi szempilláink 6 hetente cserélődnek, így, ha a műszempillával együtt, egyenletes ütemben távoznak a szálak lenövés esetén, a műszempilla nem akadályozza meg a természetes megújuló folyamatot.