A mai világban már széles választékban elérhetőek a műszempillák, különböző ívek és vastagságok, aminek csak a képzelet szab határt. Előfordulhat ugyan, hogy rendelkezel már műszempillával már de mégis szeretnéd feldobni az arcod akár egy tussal vagy szemhéjfestékkel. Hoztunk nektek pár tippet, hogy mire is érdemes odafigyelni!

 

  1. Arcmosás és zuhanyzás

Arcmosás és zuhanyzás közben szinte lehetetlen, hogy ne érje bármilyen pára vagy víz a szemkörnyéki területeinket, ami befolyásolhatja a szempilláid tartósságát, ezért az első 48 órában kiemelten ügyelj arra, hogy ne érje víz, gőz és izzadság sem. A továbbiakban érdemes törölközés közben óvatosan bánni a szemkörnyéki területen, hisz az erős dörzsölés hatására is kihullhatnak a pilláid. Viszont az alapos higiénia nem elhanyagolható, ezért a 48 óra leteltével minden nap mosd meg a szemeidet és könyéküket!

 

  1. Arcápolás

Ha bőrápolásod során különböző szérumokat, krémeket és fényvédőt használsz, fokozottan figyelj, hogyha zsíros-olajos bázisúak, akkor ne kerüljenek a szemed közelébe, mert oldhatja a ragasztót és ezzel lerövidíti a pilláid élettartamát. Ez érvényes az arclemosókra és tusfürdőkre is.

 

  1. Sminkelés        

Sminkelés során számos márkától és alapanyagokból készült termékek közül tudsz választani. Az alapozók és korrektorok esetén nagyon fontos, hogy óvatos mozdulatokkal vidd fel arcodra a termékeket, hogy azok ne kerüljenek a szempilládra. A vízálló sminktermékek kerülése is ajánlott, hisz lemosása legtöbbször nehézkes, amit nagy eséllyel a szempilláid fognak bánni. Érdemes műszempilla viselése miatt kerülni az olajos és krém bázisú szemfestékeket is.

  1. Alvás

Alvás közben is kárt tudunk okozni a pilláinkban, akármennyire is szeretnénk óvni őket a külső hatásoktól. Sajnos, ha hason vagy oldalunkon alszunk nyomás alá kerülnek a szempilláink, amik nagyon könnyen deformálódhatnak. Amikor tehetjük fekvés közben kerüljük az olyan alvó/ fekvő pózokat, mellyel bármilyen kárt tudnak okozni. Illetve érdemes beszerezni egy selyem ágyhuzatot mely puha és kíméletes a pilláiddal is.